Her kan du se hvad der er hændt i dag eller på en bestemt dato igennem tiden

Dagen i dag...

Vælg en anden dato
Den 20. maj

Dagens navn:
  Angelica, grundlægger af Ursulinerordenen, en nonneorden, som især tager sig af undervisning og opdragelse. Hun dør i 1540 og helgenkåres i 1807.

Fødselsdage:
  1799Honore de BalzacHonore de Balzac, fransk forfatter fødes i Tours. Han tager til Paris, hvor han i en periode arbejder som kontorist for en sagfører. Mellem 1820 og 1824 skriver han et antal romaner under forskellige pseudonymer. Som 30-årig og stærkt forgældet efter et trykkerieventyr, kaster han sig ud i skriveriet og begynder at udgive under sit eget navn. Og i løbet af de næste 20 år skriver han omkring 90 romaner og noveller, iblandt dem mange mesterværker som 'Le Pere Goriot', 'Les Illusions perdues', 'Les Paysans' og 'Eugenie Grandet'. Mange af værkerne udgives under navnet 'La Comédie humaine', formentlig inspireret af Dantes 'Den guddommelige komedie'. Han dør i 1850, et par måneder efter, at han har giftet han sig med sin elskerinde gennem 18 år, den polske grevinde Evelina Hanska.
  1803Thomas Beddoes, engelsk poet.
  1908James Stewart, amerikansk skuespiller.
  1915Moshe Dayan, israelsk militærleder.
  1946Cher, amerikansk sanger og skuespiller

Begivenheder:
  1498Efter 10 måneders sejlads ankrer den portugisiske opdagelsesrejsende, Vasco da Gama op ud for Calicut i Indien.
  1506Christoffer Columbus grav i domkirken i SevillaChristoffer Columbus dør i Valladolid, Spanien, kun 54 år gammel, fortsat af den opfattelse, at han på sine rejser har opdaget østkysten af Asien. Døden menes at skyldes en tropelidelse, som han har pådraget sig på sin 3. rejse tre år forinden. Han bliver begravet på den lille kirkegård i Valladolid. Men selv efter døden skal Columbus komme ud på mangen en rejse. I 1509 bliver hans legeme flyttet til Sevilla, hvor han begraves i Las Cuevas Monastery. Da hans ældste søn Diego dør i 1526, bliver han begravet ved siden af faderen. Diegos enke anmoder det spanske hof om, at de to døde må blive flyttet Santo Domingo på Hispaniola (Den Dominikanske Republik), hvor de i 1541 begraves under gulvet i Santa María la Menori katedralen, Columbus til højre og Diego til venstre for altret. Og her ligger de så de følgende 200 år. I 1795 erobrer Frankrig øen Hispaniola fra Spanien. Spanien, som betragter admiralens rester som national helligdom, flytter dem i første omgang til Havanna på Cuba. Ca 100 år senere opnår Cuba uafhængighed af Spanien, hvorefter resterne i 1898 sejles over Atlanten til Sevilla. Her har Birgit og jeg sammen med tusindvis af andre turister beundret Columbus' gravmonument inde i den smukke domkirke.
  1588Den spanske Armada sætter sejl fra Lissabon.
  1645Christian IV påbyder præsterne i Sjællands Stift at føre kirkebøger. Det følgende år kommer påbudet også til at gælde for Jyllands, Fyns og Skånes stifter.
  1902Amerikanske tropper forlader Cuba, der herefter er en uafhængig stat.
  1910US-marines invaderer Nicaragua, hvor der er politisk uro. Det sker efter ordre af præsident William Taft og i overensstemmelse med "den store stoks politik", lanceret af præsident Theodore Roosevelt.
  1917Franske soldater i Champagne på Vestfronten gør mytteri i protest mod hærledelsen.
  1927England anerkender Saudi Arabiens selvstændighed.
  1927Kl 7:40 letter Charles Lindbergh fra Roosevelt Field, Long Island på "Spirit of St. Louis" på historiens første solo flyvning over Atlanterhavet. Han lander i Frankrig 33½ time senere.
  1941Tyske faldskærmstropper invaderer Kreta.
  1944Officerer forsøger at snigmyrde Adolf Hitler - det mislykkes.
  1956Første brintbombe testet på Bikini i Stillehavet.
  1974Odense Universitets første permanente bygning indvies i overværelse af dronning Margrethe.
  1978USA opsender Pioneer Venus 1, som fremstiller radarkort over Venus.
  197825 kvindelige virksomhedsledere stifter Zonta-klubben som svar på mændenes Rotary Club.
  1984Ved "Femøren" i Kastrup Stranspark myrdes to unge med nakkeskud, mens en tredje slipper væk. En jugoslavisk indvandrer dømmes senere for mordet.
  1985Tre fangne israelske soldater udveksles i Geneve lufthavn med 1250 libanesiske og palæstinensiske fanger.
  1990Ca 2 millioner mennesker ud over Kina protesterer mod dødsstraf.
  1991USSR tillader sine borgere af forlade landet.
Denne service leveres i samarbejde med Søren Sørensen
NYHEDSBREV
Modtag dit ugehoroskop hver uge og vind flotte gavekort
Føj til foretrukne Føj til fortrukne