Her kan du læse det interview som Lene Hansson har givet til vores læsere.

Lene Hansson har givet Astro.dk's besøgende og nyhedsbrevsmodtagere et interview, som de selv har været med til at forme.

Tak for de mange spørgsmål på astro.dk! Det har været dejligt at se den store interesse, og ikke mindst er vi også glade for, at de mange spørgsmål også har givet anledning til intern debat mellem jer i debatforummet!

Desværre kan vi ikke tage alle spørgsmål med, så vi har måttet vælge hårdt og brutalt. Vi har valgt ikke at redigere/rette i jeres spørgsmål, fordi vi ønsker, at dette skal være jeres interview – så direkte som muligt.

Så værsgo’ – her er jeres spørgsmål, og her er Lenes’ svar.

Fra: Julie
Dato: 21-09-2006 17:56
Overskrift: Spørgsmål til Lene Hansson
Kære Lene
Jeg er en pige som føler mig lidt overvægtig, og vil gerne tabe de overflødige kilo på maven og sidebenene. Jeg har tit prøvet at følge nogle af dine råd med at spise frugt om morgenen og generelt at spise sundt. Men det kniber med opbakningen fra familien. Desuden har jeg lidt svært ved at finde ud af det med hvad man må spise sammen med hvad, at man ikke må blande protein og stivelse. Hvad er protein og hvad er stivelse? Jeg håber meget at du vil svare på mit spørgmål, det vil betyde rigtig meget for mig.
Kærlig hilsen Julie

Lene Hansson: Kære Julie. Jeg kan godt forstå, at det kan være svært for dig at tabe dig, når du ikke har opbakningen omkring dig, men du må ikke give op, og du må huske, at du skal gøre det for din egen skyld og ikke for andres.

Lidt kort beskrevet er proteiner kød, sojaprodukter og mejeriprodukter. Stivelse er alle kornprodukter dvs. pasta, ris og brød, tørrede bønner og kartofler. Du finder det hele beskrevet med oversigter i min bog "Du er hvad du spiser", så der kan du læse dig til det hele.

Jeg håber, du kan komme igang med at følge principperne, så du kan opnå det, du gerne vil.

Held og lykke.

De bedste hilsner fra
Lene Hansson

Fra: Ann Mia
Dato: 22-09-2006 14:21
Overskrift: "kalorie-dræber-piller"
hej Lene, tak for nogle gode udsendelser!
Lene, der findes en del piller som kan opløse
mad med kulhydrat i, som ikke omdanner kulhydrater til sukker, når man lige har spist en omgang pasta, eller for eks. kartoffelmos, passer det eller er det "humbuk"? de indeholder et stof der hedder Phaseolamin, men du har fortalt at i Ananas findes der også et enzym som har samme effekt. mvh. Ann Mia

Lene Hansson: Kære Ann Mia. Du bliver nødt til at glemme alt om slankepiller! En sund krop og en sund sjæl skal komme fra sund mad og ikke via piller. Det er simpelthen vildledning i aller højeste grad - måske kan man tabe sig for en periode med nogle af pillerne på markedet, men man vil aldrig kunne holde vægttabet. Så snart du stopper med pillerne, så tager du det hele på igen, og ofte lidt til. Desuden er det absolut ikke sundt for kroppen, og pillerne er på markedet, fordi der er nogle, der gerne vil tjene hurtige penge. Så det anbefaler jeg absolut ikke.

Du bliver nødt til at omlægge din kost til sunde vaner, og se det som en livsstil og ikke som en kur.

Mht. ananas har jeg fortalt, at der er et enzym, der er med til at nedbryde vores mad ekstra hurtigt, så derfor kan det være en fordel at spise ananas som en af frugterne om morgenen. Men generelt er frugt sundt og udrensende og har stor indflydelse på sundhed og vægttab.

De venligste hilsner
Lene Hansson

Fra: Ditte Mørk
Dato: 22-09-2006 14:44
Overskrift: Skal tage på????
Hej Lene.
Jeg ved er det er det omvendte end hvad du plejer, men jeg fik en hjerneblødning for snart et år siden og har svært ved at tage på.
Har du nogen ide om hvad jeg især skal spise. Vil samtidig sige at jeg er glad for sund mad men min appetit er lig nul efter jeg blev syg. Hjælp.....er træt af at være så tynd.Jeg er 59 år og styrketræner 2 gange om ugen.
Mange hilsener Ditte

Lene Hansson: Kære Ditte. Du skal sætte dig godt ind i, hvad mine principper går ud på, og så skal du til dine hovedmåltider følge både syre/base-princippet samt kostkombinations-princippet. Du finder principperne beskrevet i mine bøger.

Du skal dog ikke nøjes med frugt om morgenen, men også spise et godt måltid bestående af grove kornprodukter (f.eks. en god øko müsli uden tilsat sukker med rismælk eller havremælk, eller f.eks. rugbrød med banan eller anden tilbehør, der over holder kombinations-princippet). Derudover skal du tænke på at spise mange og store måltider i løbet af dagen. Du skal have sunde, grove kulhydrater - spis f.eks. ofte grove kiks med masser af kerner og masser af tørret frugt såsom dadler, figner og rosiner. Du skal også have masser af sunde fedtstoffer såsom nødder og kerner, avocado og olier (gerne olivenolie og hørfrøolie), og du kan sågar også indimellem tage et stykke godt økologisk chokolade med minimum 70% kakao. Og så er det en god idé at spise noget af det nævnte lige inden, du lægger dig til at sove.

Jeg har via min kostvejlednings-praksis hjulpet andre piger som dig med at tage på, og det kan altså godt lade sig gøre på den sunde måde.

De bedste hilsner og ønsket om at du får det bedre,
Lene Hansson

Fra: Susanne Corfitzen
Dato: 22-09-2006 17:12
Overskrift: Ikke overvægtig men usund
Hej Lene Hansson
Jeg er en 49 årig kvinde, der hele mit liv har været rimelig tynd og alt for let smider op til mange kilo f.eks. i forbindelse med stress eller sorg. Jeg er 168 cm høj og svinger på en vægt mellem 55 kg og 58 kg.
Det er dog ikke madens skyld - spiser rimeligt varieret - heller ikke motion hvad jeg, udover det daglige renderi, ikke får dyrket (har medfødt hofteskred med deraf følgende skæv ryg) men da hele min familie har tendens til åreforkalkning, og begge mine forældre da også døde af som følger af dette, hvordan tilrettelægger jeg så min datters og min kost, så den er sund, men uden at vi skal rende rundt for at fange strålerne i brusekabinen.

Lene Hansson: Hej Susanne. Som jeg forklarede i mit svar til Ditte (se ovenfor), så kan man altså sagtens tage på på den sunde måde. Sundhed handler jo ikke kun om, at man skal være tynd, som så mange fejlagtigt tror, for som du selv skriver, så kan man sagtens få livsstilssygdomme, som f.eks. åreforkalkning, selvom man ikke er overvægtig. Så sundheden er lige vigtig, hvadenten man er tyk eller tynd.

Så det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvad mine principper går ud på, f.eks. via en af mine bøger, og så i øvrigt gør det samme, som beskrevet ovenfor til Ditte.

De bedste hilsner
Lene Hansson

Fra: Heidi Mortensen
Dato: 22-09-2006 18:56
Overskrift: Efter fødsel
Hej Lene!!
Vil høre om du har et godt råd til hvordan man kan komme af med de ekstra kg, som jeg har taget på i løbet af de 9 mdr jeg var gravid???

Mvh Heidi

Lene Hansson: Kære Heidi. Det vil være en god idé for dig at starte på et 8 ugers kostvejledningsforløb - hvis du har mulighed for at komme til København til mit Wellness Center, så har vi der nogle dygtige kostvejledere, som kan hjælpe dig igang. Dog skal du ikke starte, før du er holdt op med at amme, da principperne har en meget udrensende virkning, som ikke er hensigtsmæssig under amning.

Hvis du ikke har mulighed for at komme til personlig vejledning, så er der også et 8 ugers program i min bog "Forny dit liv på 8 uger", som du så kan gå igang med på egen hånd. Du har så mulighed for at logge dig på det gratisForum på mine hjemmesider www.lenehansson.dk, hvor kostvejlederne svarer på spørgsmål.

På den måde er det også muligt at foretage ændringerne på egen hånd.

Venligst,
Lene Hansson

Fra: bella
Dato: 22-09-2006 19:05
Overskrift: Bryde med
Hej Lene.
Jeg er en temelig overvægtig pige på 39 år, og ca.120 kg. Jeg vil rigtig gerne igang med at løbe, men har fået den tanke, at jeg falder død om hvis jeg gør det. jeg vil sige at jeg til daglig er en aktiv pige, der ikke umiddelbart er hæmmet af min str...Men jeg tænker hele tiden på at hvis jeg presser mit herte, ex bliver meget forpustet bliver jeg bange for at der skal ske noget....selvom jeg jo godt med min sunde fornuft ved at alternativet er langt farligere! Men kan en som mig, lære/klare at løbe?? Tak for din dejlige positive tilgang til det at tabe sig.Hilsen bella

Lene Hansson: Kære Bella. Jeg synes, du skal lytte til din egen fornemmelse, der siger, at du nok ikke skal lægge ud med de vilde løbeture. Du skal istedet starte med power walk. Det er næsten lige så effektivt som løb, og det vil du få rigtigt meget ud af - også vægttabsmæssigt. Og så kan du jo hen ad vejen udvikle det, så du på et tidspunkt kommer til at løbe.

Vi starter faktisk en slankeskole i mit Wellness Center i København til januar hver tredje torsdag, hvor power walk bliver en del af det. Det kunne du jo starte med og komme godt igang på den måde.. Derudover kan du på slankeskolen blive målt og vejet og få målt fedtprocent samt høre om spændende emner, der handler om både vægttab, motivation og andre spændende og relevante emner i forbindelse med vægttab og sundhed.

Held og lykke, og jeg håber, jeg ser dig i centeret

Mvh
Lene Hansson

Fra: Babara
Dato: 23-09-2006 09:37
Overskrift: til Lene Hansson - Nældefeber BIG TIME - nærmest kronisk
Hej Lene !
Har du erfaring med nældefeber. Jeg får så store angreb, at min arm, ben, hånd, fod osv. kan blive dobbelt så store, det ligner blomkålshud, og det klør og gør ondt.Det kommer i perioder. Nogle gange meget lidt, men frygten for det store angreb kommer, ligger der.
Jeg følger dine principper for sund livsstil hver dag. Jeg drikker 1 l. af syrebase teen hver dag.

På forhånd tak.
bedste hilsner fra Babara

Lene Hansson: Kære Barbara. Det virker selvfølgelig voldsomt, når nældefeberen er så kraftig, men du skal ikke frygte det. Når du har levet efter principperne i noget tid, så vil der kommebalance i dit system. Nældefeberen er affaldsstoffer, der kommer ud igennem din hud, fordi du åbenbart har svært ved på anden måde at udskille disse næringsstoffer. Men med tålmod, så vil det med tiden, hvis du virkelig er standhaftig med at følge principperne, blive bedre og du vil opleve færre og mindre voldsomme anfald.

Det kan være nødvendigt for dig at få foretaget en vegatest, der kan vise, hvilke ubalancer du har i organer og hvilke vitaminer og mineraler, du mangler.

Du kan læse om det her: http://www.lenehansson.dk/center.asp?articleid=147

De venligste hilsner
Lene Hansson

Fra: Helle
Dato: 23-09-2006 12:14
Overskrift: Kaffeman
Hej Lene. Har prøvet at leve efter din omlægning af kost, det gik bare ikke så godt. jeg er kaffeman kan bare ikke klare mig uden min kaffe, bliver sur, irretabel og træt. jeg prøvede men var nød til at tage min kaffe, satte forbruget ned. er det ok med kaffe når det ellers går ud over mine omgivelser? jeg tabte mig selv om jeg drak kaffe.

Lene Hansson: Hej Helle. Kaffe påvirker blodsukkeret kraftigt, så der er ikke noget at sige til, at du bliver sur, træt og irritabel, når du pludselig stopper med at drikke kaffe, når du er vant til at drikke det i store mængder. Man reagerer på den måde, når blodsukkeret er ustabilt.

Derudover har du jo "dopet" din krop med al den koffein, så det er en slags afvænning, du skal igennem. Fuldstændigt ligesom en person, der skal stoppe med at ryge. Vi ved jo allesammen, at det ikke er sjovt at skulle bryde en vane - hverken fysisk eller psykisk. Så der vil altså, lige meget hvad, være en periode, hvor du ikke er så sjov at være sammen med. Jeg tror dog, at den er hurtigt overstået, hvis du blot holder ud i nogle dage!

2 kopper kaffe om dagen er helt okay, men mere end det er ikke godt for kroppen. Hvis du kender til mine kost-principper, så ved du også, at man ikke skal have for megen syre, og kaffe er særdeles syredannende, så der er mange grunde til at spare på kaffen. Men det er da positivt, at du ikke behøver undvære den helt!

Jeg vil foreslå dig at erstatte kaffen med nogle sunde urte-teer, f.eks. min Syre/base-te eller Harmonite. Begge virker udrensende og er basedannende, så dem vil du kunne få stor glæde af.

Held og lykke fra
Lene Hansson

Fra: Charlotte Madsen
Dato: 24-09-2006 21:31
Overskrift: Oppustethed
Hej Lene,

Først og fremmest vil jeg takke for dine gode og inspirerende TV programmer - "Du er hvad du spiser" - hvor du giver mange gode råd om sund kost og motion. Jeg lider meget af oppustethed - ja det ser ud som om jeg er gravid i 7. måned og det er meget generende. Jeg spiser forholdsvis sundt med frugt, grønt og forsøger at skære ned på fedt og sukker, men det hjælper ikke rigtigt. Jeg forsøger også at dyrke motion 2-3 gange om ugen. Jeg kommer på toilettet hver dag, så det kan ikke være fordøjelsen den er gal med. Det føles som om der er ubalance i min krop og derfor taber jeg mig ikke, men tager tværtimod på stille og roligt. Til din info, gennemgik jeg en meget svær galdeblære operation i januar måned og har faktisk ikke haft det godt siden. Jeg vil gerne tabe mig 10-15 kg. men der sker ikke noget. Har du et godt råd til hvad jeg kan gøre for at blive "fit for fight".
Mvh. Charlotte

Lene Hansson: Kære Charlotte. Du skriver, at du ikke har fordøjelsesproblemer, fordi du går på toilettet hver dag, men du kan sagtens have fordøjelsesproblemer, selvom du gør det. Du ved jo i princippet ikke om det, der kommer ud idag er fra igår eller endnu ældre! Det er vigtigt for dig, at du lærer at kombinere din mad rigtigt, dvs. ikke blande protein og kulhydrat i ét og samme måltid. Min lange erfaring med disse principper har lært mig, at det betyder rigtigt meget med kombinationen af maden, og de fleste fordøjelsesproblemer bliver meget hurtigt bedre, når man ændrer sin kost og kombinerer maden på den rigtige måde. Det er samtidigt vigtigt, at du spiser frugt og ikke andet mindst de første 4 timer, efter du er stået op.

Når man har problemer med galdeblæren, skal man i øvrigt passe på med for megen protein og for meget animalsk fedt, så det er vigtigt for dig at leve meget vegetarisk og basisk.

Venligst,
Lene Hansson

Fra: ida hansen
Dato: 26-09-2006 09:47
Overskrift: hjælp min mor!
Hej, jeg er en pige på 19 som bor på sjælland. min mor bor i jylland så jeg ser hende ikke så tit. hun har et STORT problem hun vejer alt for meget og hun kan ik finde ud af at tabe sig, hun siger hun har været på mange slankekuer men at det aldrig hjælper. forleden dag ringede min bror til mig og sagde at min mor var meget ked af det og synes jeg skulle snakke med hende så jeg fik min mor i røret som var helt græde færdig hun sagde til mig at hun ik ku trække vejret når hun lagde sig ned så hun ku ik sove. jeg vidste selt ik hvad jeg sku sige hun blev bare ved med at græde og sagde hun ik ku forstå hvorfor hendes mand ville blive hos hende når hun var så fed, og så begyndte hun at snakke om at hun ikke ville leve mere at hun ville begå selvmord det sagde hun til mig sin datter i telefonen vidste slet ik hvad jeg skulle gøre eller sige andet at det måtte hun selfølig ikke for hun har også min lillesøster på 11 som bor hjemme hos hende og hun har ik nogen far der kan tage sig af hende hvis det skulle være men hun er også begynt at lide over at min mor er så stor og har den livstil hun har for min lillesøster er også begyndt at tage meget på. håber du kan hjælpe min fammilie inden det går galt er så bange for min mor dør af fedme. hvad skal jeg gøre. og hvad skal der til for at min mor kan få en opration den der hvor hun ik behøver at spise så meget, håber virkelig du kan hjælpe os.
med venlig hilsen den fortvivlede datter

Lene Hansson: Kære Ida. Det lyder som om, din mor er meget langt nede - ja, det lyder som om, hun er direkte deprimeret. Det er trist for dig og din søster, og det er rigtig flot af dig, at du prøver at hjælpe hende. Desværre kan du ikke gøre det for hende. Hun skal ville det selv, forstået på den måde, at hvis hun ikke selv kan indse, at hun bliver nødt til at gøre en aktiv indsats for at ændre spisevaner og vaner generelt, så er der heller ikke så meget nogen anden kan gøre. Det er også et hårdt ansvar for dig at skulle tage på sig! Og det ER ikke dit ansvar, men jeg ved jo, at du bare gerne vil hjælpe din mor.

I første omgang er det psykolog-hjælp eller psykoterapi din mor har brug for. Og ellers må I prøve at følge en af mine bøger og se, om I kan ændre livsstil på den måde. Men din mor skal som sagt selv ville det.

Det bedste ville være, hvis din mor kunne finde kræfter til at omlægge sin livsstil – ikke mindst så din lillesøster også kan få nogle bedre vaner og ikke skal lide senere i livet, ligesom din mor.

Jeg håber, det lykkes for jer!

Bedste hilsner
Lene Hansson

Tak for den store interesse og de mange gode spørgsmål. Hvis du kunne tænke dig at vide mere, er du altid velkommen til at besøge hjemmesiden www.lenehansson.dk .

Fra Astro.dk skal der lyde en stor tak til Lene Hansson for at ville deltage!

Hvem vil du gerne kunne stille spørgsmål til i ”Læsernes interview”? Giv din mening til kende i forum’et på Astro.dk – KLIK HER!

Lene Hansson modtog læsernes spørgsmål onsdag den 1. november 2006 og vi modtog de besvarede spørgsmål retur tirsdag den 21. november 2006.

Kærlig hilsen

Astro.dk

Morten Grufstedt Dam

Læs tidligere interviews her:

Louise Frevert
Sisse Fisker
Hans Engell
Jørgen Leth
Lene Hansson
Pia Kjærsgaard
Anne Marie Helger
Joan Ørting
Hans Pilgaard
Peter Mygind
Naser Khader
Jens Rohde

Læsernes interview med Lene Hansson